Служители от пловдивския отдел Икономическа полиция разкриха престъпна схема за източване на

...
Служители от пловдивския отдел Икономическа полиция разкриха престъпна схема за източване на
Коментари Харесай

Разкриха измама за източена сума от сметка чрез онлайн банкиране

Служители от пловдивския отдел „ Икономическа полиция ” разкриха престъпна схема за източване на пари чрез онлайн банкиране, съобщиха от Министерство на вътрешните работи.

Първоначалното деяние по следствието почнало откакто консуматор на онлайн банкиране алармирал, че 102 хиляди лева от разплащателната му сметка непозволено били ориентирани към пет други банкови сметки на физически лица.

Как да се предпазим от фишинг офанзиви

По предварителни данни интервенцията била осъществена посредством пробив и изменение на компютърни данни, употребени от банкова институция. По случая било формирано досъдебно произвеждане, следствието по което е извършено под надзора на прокуратурата в Пловдив.

По делото са осъществени дейни процесуално-следствени дейности - претърсване и изземване, обиски, разпознавания на хора, разпити на очевидци, изискани са голям брой документи и банкови информации.
 istock istock
В резултат са арестувани шестимата участници в схемата - мъже на възраст между 23 и 46 години, които работили в съучастничество и като помагачи. Те са привлечени като обвиняеми и за арестувани за 72 часа.

Как да се предпазим от финансови измами

След импортирано на 6 март в съда искане, на четирима от причинителите е наложен постоянен арест, а на останалите двама - „ гаранция “ в размер на по 1000 лв..

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаБългарите употребяват минимум интернет банкиране сметка машинация онлайн банкиране .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->